Olimpiada

Olimpiada je predivno selo koje se nalazi u Strimonikus zalivu i udaljeno je od Soluna 95 kilometara. Kombinacija sela sa udobnostima savremenog sveta nudi kompletnu turističku ponudu i privlači posetioce iz svih krajeva Grčke i inostranstva. Na samo 1 km udaljenosti se nalazi selo Stagira, rodno mesto velikog filozofa Aristotela. Tradicija kaže da je Olimpiada dobila ime po majci kralja Aleksandra Velikog, Olimpijadi. Iskopavanja u Stagiri su započela 1990.godine i predmeti koji su otkriveni izloženi su u muzeju. Samo letovalište poseduje nekoliko hotela, taverni, kafića i restoran brze hrane. Okruženo je šumovitim planinama i morem sa svojim očaravajućim plažama.

Olimpiada plaža: Plaža u Olimpiadi je duga i peščana i nikad nema prevelike gužve. Nagrađivana je Plavom zastavom za kvalitet već godinama u kontinuitetu. Za one koje imaju malu decu, Olimpiada je pogodna za odmor, jer nekih 50 metara od obale voda je dubine oko 30-50cm. U blizini sela se nalazi rt oko koga možete naći nekoliko malih skrovitih plaža.

Olimpiada nudi miran odmor, čisto more, ribolov, šetnju kroz selo okruženo bujnom vegetacijom i zelenilom. Prirodne lepote i arheološka nalazišta od velikog istorijskog značaja privlači posetioce koje žele da spoje savremene morske aktivnosti sa tradicijom kroz razgledanje različitih istorijskih sadržaja. 

Apartman, Mezoneta
0
Aristotelia Gi
Olimpiada, Atos, Halkidiki, Grčka
Unesko je proglasio godinu 2016-17 kao "Aristotelovu godinu" u slavu grčkog filozofa i naučnika rođenog u gradu Stagira. Stagira je drevni grad pored Olimpiade (udaljen oko 1 km). Otvaranjem novog hotela odlučili smo da usvojimo naziv "Aristotelia Gi" što znači "Mesto Aristotela" prema tradiciji...