Blog

13.03.2018

Nekako sa koje god strane da uđemo u Afitos, put nas navede direktno do stena/litica, na kom se nalaze taverne i naše omiljeno mesto, kafe Notos. Bili smo i u decembru, ali ne možete da verujete da je i tad magično i nije uopšte prazno. Imamo utisak kao da svi svrate da napune baterije i da zauvek umemorišu taj prelepi prizor. U daljini se nazire Sitonija, koju možete lepo videti, naročito kad je vedro nebo.

12.03.2018

Kako biste izbegli zamku kupovine proizvoda koji su vam nisu potrebni, mi smo isprobali dosta njih, neke već opšte poznate i tradicionalne grčke proizvode, bez koji se ne vraćamo kući. Probajte bar neke sa našeg spiska, nećete pogrešiti, a uvek možete i da javite vaše utiske kao i predloge za ’probu’ i kupovinu. Taj osećaj kad po povratku sa letovanja, otvorite neki proizvod ili spremite grčko jelo, je fenomenalan i tako nas obraduje, kao da time produžavamo boravak i prelep osećaj iz zemlje maslina.07.03.2018

Ako ste letovali na Sitoniji i to u oblasti Sikie, pa čak i na jugu poluostrva, bilo na istočnoj ili zapadnoj strani, a niste posetili tavernu ’5 steps in the sand’, napravili ste veliki propust. U pitanju je mesto koje spada u kategoriju MUST to see. Ovde ćete uživati svim čulima i plavetnilu mora, a u daljini možete videti planinu Atos.

18.02.2018

Nama je na povratku sa letovanja obavezna poseta Jumbo prodavnice. Da li je i kod vas isti slučaj? Nekako sve imamo utisak da time produžavamo boravak u toploj Grčkoj, a odlažemo povratak kući (bolje rečeno svakodnevnim obavezama).

26.01.2018

Krstarenje ostrvom Diaporos je nešto što ne bi trebalo propustiti prilikom letovanja na Halkidikiju. To je najveće ostrvo u arhipelagu od ukupno 9 i pripada Sitoniji. Izlet do ostrva možete organizovati u samostalnoj režiji iznajmljivanjem čamca iz mesta Vourvourou ili preko turističke agencije.

05.01.2018

Pored tradicionalnog girosa i musake, Grci su poznati i po velikom izboru i veoma ukusnim kolačima. Ukoliko odmor provodite u Grčkoj, predlažemo da svakako probate tradicionalne grčki deserte.

28.12.2017

E sad nešto malo drugačije... Grčko veče u mestu Agios Nikolaos, Sitonija. Samo mesto je tradicionalno grčko selo, sa kaldrmom i centralnim trgom, malim uskim uličicama.

23.12.2017

Što se tiče snabdevanja, u samom mestu se nalaze dva mega marketa, LIDL i Masoutis. Utorkom je pijaca na kojoj se mogu kupiti riba, sirevi, ulje, masline, med, voće, povrće…A za ljubitelje slatkiša postoji veliki izbor domaćih kolača.
28.11.2017

I tako, na putu iz Kriopigija ka Kalitei, u moru natpisa naletesmo i na tablu za Agora beach. Nakon skretanja sa magistralnog puta, ubrzo nailazite na veliki sređeni parking. Već tada vidite da je u pitanju nešto drugačije.

27.11.2017

Malo, veličanstveno selo Agia Paraskevi je uglavnom poznato po termalnoj banji koja se nalazi u blizini, a čiji se tretmani preporučuju za bolesti kostiju i mišića. Agia (Sveta) Paraskevi je dobila ime po istoimenoj crkvi koja sadrži lepe slike.