Blog

09.07.2018

Izbor mesta na Halkidikiju je toliko širok da može da zadovolji i najizbirljivije putnike. Poluostrvo nije prepoznatljivo samo po tipičnim turističkim mestima koji nude apartmanski smeštaj. Sada su na raspolaganju bungalovi, hoteli raznovrsne kategorizacije i privatne kuće. Pored toga, na Halkidikiju možete uživati u plažama, talasima, uvalama i zelenilu. Bilo da putujete porodično, u paru ili u većem društvu, sigurni smo da možete naći pravo mesto za odmor. Na osnovu našeg iskustva, u ovom tekstu vam pomažemo da izaberete mesto koje će vam prijati, a za svaki prst poluostva biramo po neku preporuku.

17.06.2018

Pored mnogih turističkih atrakcija, jedna od onih koja izdvaja Solun od drugih gradova jeste krstarenje zalivom. Jedna od lepota Soluna je naravno što se nalazi na moru, pa su vam pored šetnje, na raspolaganju i brodići kojim možete da krstarite.

11.06.2018

Putno osiguranje nam nije među prioritetima dok se spremamo za letovanje, maštamo o plaži i odmoru sa pogledom na morske talase. Naši putnici se i dalje pitaju da li nam je neophodno, kad možemo da ponesemo kućnu apoteku i osiguramo se od prehlade, sunčanice i sličnih neprilika. Međutim, postoje situacije u kojima se ne možemo osloniti na samostalno lečenje. Alergijske reakcije, zubobolje, iznenadne povrede, jača sunčanica, samo su neke od situacija koje vam mogu pokvariti letovanje.

03.06.2018

Korišćenje interneta i pokrivenost Wi-Fi signala je jedno od najčešćih pitanja putnika i može da utiče na izbor destinacije i smeštaja. Moderan način života, komunikacije i jednostavno lifestyle na koji su danas gotovo svi navikli, podrazumeva pristup intrernetu. Pa čak i kad uhvatite neki Wi-Fi signal pitanje je brzina istog. Ako je konekcija besplatna, tim gore jer onda dolazi lako do preopterećenja veze zbog velikog broja gostiju nakačenih na ruter i tada niko zaista nema internet.

02.06.2018

Epicentar istočne pravoslavne monarhije i jedina autonomna pravoslavna država sa 20 manastira, Atos, poznata kao i Sveta Gora, nalazi se na istoimenom poluostrvu na Halkidikiju. Ovo sveto područje i dalje nosi određenu dozu misterije ne samo za strance već i za mnoge Grke, stoga ćemo vam danas malo približiti Atos i objasniti kako je moguće da obiđete ovo mesto. Ovde se takođe nalazi i manastir Hilandar, najznačajnije mesto srpske kulture i duhovnosti u kome se nalazi bogata riznica srednjevekovne srpske kulture, i gde se između ostalih nalazi Bogorodica Trojeručica iz 8 veka.

02.06.2018

Prelepi Halkidiki, jedna od najomiljenijih letnjih destinacija severne Grčke, jeste regija sa tri poluostrva blizu Soluna. Prvo polusotrvo (ili prst) je Kasandra i jedno je od najpopularnijih izbora naših turista koji se uglavnom najviše odlučuju za mesta kao što su Pefkohori, Hanioti i Paralija. Drugi prst Halkidikija je Sitonija koji je manje preplavljen turistima a krije tirkizne uvale, bajkovita sela u planinma i dugačke, izolovane plaže. Na trećem polusostrvu Atos se nalazi i Sveta Gora i većina poluostrva je regija posvećena monaškom životu, ali na samom početku prsta postoje mirna, idilična mesta za letovanje. 

01.06.2018

Halkidiki je za mnoge nezaobilazna destinacija za letovanje, ali ovo polusotrvo krije mnogo više od fantastičnih plaža. Evo naših predloga kako da pametno upotpunite odmor i upoznate što više znamenitosti i lepota ove bogate regije.

28.05.2018

Halkidiki je prvenstveno izbor onih koji žele mirniji porodični odmor ili da letovanje provedu u paru, ali ako ipak hoćete da se provedete, Halkidiki pruža sasvim pristojne mogućnosti izbora za zabavu. Kada stignete na određenu destinaciju, najbolje je da se raspitate koji barovi i taverne su popularna mesta za provod kao i koje su to plaže gde postoji dobar beach bar sa dobrom muzikom.

24.05.2018

Odlučili ste da letujete na Halkidikiju ali nemate organizovani prevoz? Ne brinite, tu smo da vam pokažemo na koje sve načine možete doći do jednog od najlepših delova Grčke i potpuno uživati u vašem odmoru čak i kada ne idete preko agencije.

Srećom, Halkidiki nije mnogo udaljen od Srbije što to dosta olakšava put pa do bilo kog mesta na Kasandri, Sitoniji ili Atosu možete doći na sledeće načine:

21.05.2018

Putovanje na more deci može biti naporno. Ne samo zbog dužine puta, nego i zbog toga što moraju da budu na jednom mestu nekoliko sati, a pauze ne mogu da im nadoknade potrebu za igrom i kretanjem. Sa druge strane, kada stignete na svoje odredište, bilo bi najbolje da i vi i deca iskorisite sve potencijale destinacije, odmorite se i zabavite. Dobro je da ponesete i neke kreativne ideje za zanimaciju i da im se povremeno pridružite u igri. U ovom tekstu želimo da vas podsetimo na igre koje ste možda zaboravili i da vam damo neke nove ideje.