Blog

05.12.2018

SITONIJA je srednje poluostrvo Halkidikija, najsunčanijeg predela severne Grčke. Nalazi se između poluostrva Kasandra, koja je na zapadu, i Atosa na istoku. Poznata je po skrovitim plažama okruženim borovom šumom, malim lukama, šetalištima, vrtovima oko hotelskih kompleksa, malim ribarskim mestima, bogatom noćnom životu. Brdovitija je od Kasandre i poznata po proizvodnji izvanrednog vina, meda i maslinovog ulja.

22.11.2018

Ukoliko letujete u Pefkohoriju i okolini, preporučujemo Vam krstarenje zalivom Toroneos koji se nalazi izmedju Sitonije i Kasandre. Ako ste na letovanje došli u sopstvenoj režiji, u svim većim mestima poput Kalitee, Haniotija, Polihrona, Pefkohorija, u centralnim ulicama postoje specijalizovane agencije koje nude ekskurzije pa tu možete rezervisati i platiti izlet, kao i na samom molu u Pefkohoriju.

05.11.2018

Kako je Halkidiki veoma popularna porodična destinacija, sve više zahteva i pitanja imamo u vezi sa plažama koje imaju prirodnu hladovinu. One su veoma popularne naročito kada su porodice sa manjom decom u pitanju, kao i starije osobe. Shodno tome, ovo može da utiče kako na izbor mesta, tako i na izbor smeštaja.

09.07.2018

Izbor mesta na Halkidikiju je toliko širok da može da zadovolji i najizbirljivije putnike. Poluostrvo nije prepoznatljivo samo po tipičnim turističkim mestima koji nude apartmanski smeštaj. Sada su na raspolaganju bungalovi, hoteli raznovrsne kategorizacije i privatne kuće. Pored toga, na Halkidikiju možete uživati u plažama, talasima, uvalama i zelenilu. Bilo da putujete porodično, u paru ili u većem društvu, sigurni smo da možete naći pravo mesto za odmor. Na osnovu našeg iskustva, u ovom tekstu vam pomažemo da izaberete mesto koje će vam prijati, a za svaki prst poluostva biramo po neku preporuku.

17.06.2018

Pored mnogih turističkih atrakcija, jedna od onih koja izdvaja Solun od drugih gradova jeste krstarenje zalivom. Jedna od lepota Soluna je naravno što se nalazi na moru, pa su vam pored šetnje, na raspolaganju i brodići kojim možete da krstarite.

11.06.2018

Putno osiguranje nam nije među prioritetima dok se spremamo za letovanje, maštamo o plaži i odmoru sa pogledom na morske talase. Naši putnici se i dalje pitaju da li nam je neophodno, kad možemo da ponesemo kućnu apoteku i osiguramo se od prehlade, sunčanice i sličnih neprilika. Međutim, postoje situacije u kojima se ne možemo osloniti na samostalno lečenje. Alergijske reakcije, zubobolje, iznenadne povrede, jača sunčanica, samo su neke od situacija koje vam mogu pokvariti letovanje.

03.06.2018

Korišćenje interneta i pokrivenost Wi-Fi signala je jedno od najčešćih pitanja putnika i može da utiče na izbor destinacije i smeštaja. Moderan način života, komunikacije i jednostavno lifestyle na koji su danas gotovo svi navikli, podrazumeva pristup intrernetu. Pa čak i kad uhvatite neki Wi-Fi signal pitanje je brzina istog. Ako je konekcija besplatna, tim gore jer onda dolazi lako do preopterećenja veze zbog velikog broja gostiju nakačenih na ruter i tada niko zaista nema internet.

02.06.2018

Epicentar istočne pravoslavne monarhije i jedina autonomna pravoslavna država sa 20 manastira, Atos, poznata kao i Sveta Gora, nalazi se na istoimenom poluostrvu na Halkidikiju. Ovo sveto područje i dalje nosi određenu dozu misterije ne samo za strance već i za mnoge Grke, stoga ćemo vam danas malo približiti Atos i objasniti kako je moguće da obiđete ovo mesto. Ovde se takođe nalazi i manastir Hilandar, najznačajnije mesto srpske kulture i duhovnosti u kome se nalazi bogata riznica srednjevekovne srpske kulture, i gde se između ostalih nalazi Bogorodica Trojeručica iz 8 veka.

02.06.2018

Prelepi Halkidiki, jedna od najomiljenijih letnjih destinacija severne Grčke, jeste regija sa tri poluostrva blizu Soluna. Prvo polusotrvo (ili prst) je Kasandra i jedno je od najpopularnijih izbora naših turista koji se uglavnom najviše odlučuju za mesta kao što su Pefkohori, Hanioti i Paralija. Drugi prst Halkidikija je Sitonija koji je manje preplavljen turistima a krije tirkizne uvale, bajkovita sela u planinma i dugačke, izolovane plaže. Na trećem polusostrvu Atos se nalazi i Sveta Gora i većina poluostrva je regija posvećena monaškom životu, ali na samom početku prsta postoje mirna, idilična mesta za letovanje. 

01.06.2018

Halkidiki je za mnoge nezaobilazna destinacija za letovanje, ali ovo polusotrvo krije mnogo više od fantastičnih plaža. Evo naših predloga kako da pametno upotpunite odmor i upoznate što više znamenitosti i lepota ove bogate regije.