Blog

18.02.2018

Nama je na povratku sa letovanja obavezna poseta Jumbo prodavnice, a jel i kod vas isti slučaj? Nekako sve imamo utisak da time produžavamo boravak u toploj Grčkoj, a odlažemo povratak kući (bolje rečeno svakodnevnim obavezama).

26.01.2018

Krstarenje ostrvom Diaporos je nešto što ne bi trebalo propustiti prilikom letovanja na Halkidikiju. To je najveće ostrvo u arhipelagu od ukupno 9 i pripada Sitoniji. Izlet do ostrva možete organizovati u samostalnoj režiji iznajmljivanjem čamca iz mesta Vourvourou ili preko turističke agencije. U mestu Vourvourou postoji mnogo agencija za iznajmljivanje motornih čamaca, na jedan ili više dana.  Postoji mogućnost organizacije izleta i iz mesta Ormos Panagias.

05.01.2018

Pored tradicionalnog girosa i musake, Grci su poznati i po velikom izboru i veoma ukusnim kolačima. Ukoliko odmor provodite u Grčkoj, predlažemo da svakako probate tradicionalne grčki deserte.

28.12.2017

E sad nešto malo drugačije... Grčko veče u mestu Agios Nikolaos, Sitonija. Samo mesto je tradicionalno grčko selo, sa kaldrmom i centralnim trgom, malim uskim uličicama.

23.12.2017

Što se tiče snabdevanja, u samom mestu se nalaze dva mega marketa, LIDL i Masoutis. Utorkom je pijaca na kojoj se mogu kupiti riba, sirevi, ulje, masline, med, voće, povrće…A za ljubitelje slatkiša postoji veliki izbor domaćih kolača.
28.11.2017

I tako, na putu iz Kriopigija ka Kalitei, u moru natpisa naletesmo i na tablu za Agora beach. Nakon skretanja sa magistralnog puta, ubrzo nailazite na veliki sređeni parking. Već tada vidite da je u pitanju nešto drugačije.

27.11.2017

Malo, veličanstveno selo Agia Paraskevi je uglavnom poznato po termalnoj banji koja se nalazi u blizini, a čiji se tretmani preporučuju za bolesti kostiju i mišića. Agia (Sveta) Paraskevi je dobila ime po istoimenoj crkvi koja sadrži lepe slike.

02.11.2017

Kad krenete sa Atosa ka Sitoniji, ili obrnuto, usput možete uživati u prelepim vidikovcima sa pogledom na zaliv. Imaćete želju da nekoliko puta u toku vožnje stanete ne biste li uhvatili taj magičan pogled na Atos, ostrvo Amuliani ili Sitoniju.

01.11.2017

Koliko god puta da ste kretali put Grčke, da li je i vama svaki put osećaj kao da je prvi put? Iako je sve manje više poznato, nama je preovlađujući osećaj kao da idemo drugoj kući. I tako iz godine u godinu.

29.10.2017

Sigurno vam se do sada desilo da vas je na toliko iščekivanom odmoru "uhvatio" jedan ili više dana lošeg vremena. Više definitivno nema pravila kad ovo može da se desi. Svi smo bili svedoci da se polovinom jula, kada se očekuje veoma topao i stabilan period, dese oluje, obilne kiše i poplave, kao i drastičan pad temperature.