Blog

10.02.2019

Pravu dušu samog mesta, mentalitet lokalnog stanovništva kao i domaće popularne proizvode, možete pronaći na lokalnim pijacama. Vrlo su popularne kod turista kao i kod domaćeg stanovništva, jer tu možete pronaći po povoljnijim cenama namirnice domaće proizvodnje kao što su masline i maslinovo ulje, riba, voće povrće, sireve, a na nekim i garderobu i robu za kuću. Naravno tu su i suveniri, kao i neophodna oprema za more i plažu.

09.02.2019

Atos kao sve popularnija turistička destinacija ima dosta sadržaja u ponudi i pruža odličnu mogućnost za lep i sadržajan odmor. Pogledajte predlog i opis plaža, a u komentarima napišite vaše utiske!

03.02.2019

Ano Poli, očaravajuća mešavina kamenih ulica, tradicionalnih kuća i impresivnih spomenika vizantijske i otomanske epohe je najsloženija i najlepša četvrt Soluna. Predstavlja stari deo Soluna sa najlepšim panoramskim pogledom na zaliv. Naša preporuka za obilazak ovog dela grade je ako ste u Solunu duže vremena i ako nije posebno vruće. Nalazi se oko 4 km od centra grada i to je jedini deo grada koji nije zahvaćen velikim požarom 1917. godine.

14.01.2019

Atos je manje turistički poznat u odnosu na Kasandru i Sitoniju, ali pruža odličnu mogućnost za lep i sadržajan odmor. Atos je možda jedina destinacija na severu Grčke koju masovni turizam još uvek nije osvojio, mada je iz godine u godinu sve popularnija destinacija.

14.12.2018

Kad se spomene Sitonija, prva asocijacija su svakako prelepe plaže i tirkizna boja mora. Spada u najpopularnije destinacije za turiste iz regiona i zato je uvek dobro rezervisati na vreme smeštaj, a i blagovremeno se informisati o ponudi smeštaja, mestima i plažama. Sitonija je destinacija kako za porodice tako i za mlade, a najviše za one koje hoće da uživaju na prelepim plažama po kojima je ona i poznata.

05.12.2018

SITONIJA je srednje poluostrvo Halkidikija, najsunčanijeg predela severne Grčke. Nalazi se između poluostrva Kasandra, koja je na zapadu, i Atosa na istoku. Poznata je po skrovitim plažama okruženim borovom šumom, malim lukama, šetalištima, vrtovima oko hotelskih kompleksa, malim ribarskim mestima, bogatom noćnom životu. Brdovitija je od Kasandre i poznata po proizvodnji izvanrednog vina, meda i maslinovog ulja.

22.11.2018

Ukoliko letujete u Pefkohoriju i okolini, preporučujemo Vam krstarenje zalivom Toroneos koji se nalazi izmedju Sitonije i Kasandre. Ako ste na letovanje došli u sopstvenoj režiji, u svim većim mestima poput Kalitee, Haniotija, Polihrona, Pefkohorija, u centralnim ulicama postoje specijalizovane agencije koje nude ekskurzije pa tu možete rezervisati i platiti izlet, kao i na samom molu u Pefkohoriju.

05.11.2018

Kako je Halkidiki veoma popularna porodična destinacija, sve više zahteva i pitanja imamo u vezi sa plažama koje imaju prirodnu hladovinu. One su veoma popularne naročito kada su porodice sa manjom decom u pitanju, kao i starije osobe. Shodno tome, ovo može da utiče kako na izbor mesta, tako i na izbor smeštaja.

09.07.2018

Izbor mesta na Halkidikiju je toliko širok da može da zadovolji i najizbirljivije putnike. Poluostrvo nije prepoznatljivo samo po tipičnim turističkim mestima koji nude apartmanski smeštaj. Sada su na raspolaganju bungalovi, hoteli raznovrsne kategorizacije i privatne kuće. Pored toga, na Halkidikiju možete uživati u plažama, talasima, uvalama i zelenilu. Bilo da putujete porodično, u paru ili u većem društvu, sigurni smo da možete naći pravo mesto za odmor. Na osnovu našeg iskustva, u ovom tekstu vam pomažemo da izaberete mesto koje će vam prijati, a za svaki prst poluostva biramo po neku preporuku.

17.06.2018

Pored mnogih turističkih atrakcija, jedna od onih koja izdvaja Solun od drugih gradova jeste krstarenje zalivom. Jedna od lepota Soluna je naravno što se nalazi na moru, pa su vam pored šetnje, na raspolaganju i brodići kojim možete da krstarite.