Blog

02.11.2017

Kad krenete sa Atosa ka Sitoniji ili obrnuto, usput možete uživati u prelepim vidikovcima na zaliv. Imaćete želju da nekoliko puta u toku vožnje stanete ne biste li uhvatili taj magičan pogled na Atos, ostrvo Amuliani ili Sitoniju.

01.11.2017

Koliko god puta da ste kretali put Grčke, da li je i vama svaki put osećaj kao da je prvi put? Iako je sve manje više poznato, nama je preovladajući osećaj kao da idemo drugoj kući. I tako iz godine u godinu.

29.10.2017

Sigurno vam se do sada desilo da vas je na toliko iščekivanom odmoru "uhvatio" jedan ili više dana lošeg vremena. Više definitivno nema pravila kad ovo može da se desi. Svi smo bili svedoci da se polovinom jula, kada se očekuje veoma topao i stabilan period, dese oluje, obilne kiše i poplave, kao i drastičan pad temperature.

20.10.2017

Ormos Panagias je malo, ribarsko mesto koje je dobilo ime po crkvi posvećenoj Presvetoj Bogorodici (na grčkom Panagia). Podeljen na dva dela: jedan deo je kod luke, a drugi uz dugu, peščanu plažu koja se zove Trani Ammouda (Livrochio).

12.10.2017

Na suprotnoj strani od najpopularnijih letovališta Hanioti, Pefkohori, Polihrono…nalazi se mirno i manje poznato mesto Lutra. Ovde nećete naći načičkane kafiće, prodavnice suvenira, kolone automobila sa tablicama sa naših prostora.

09.10.2017

Giros je svakako jedna od glavnih asocijacija na Grčku i letovanje. Bilo pileći ili svinjski, ono što privlači turiste je svakako ukus, sastav, cena, veličina porcije. Pritom ga ima na svakom koraku (kao npr. pljeskavice u Srbiji).

02.10.2017

Pre nego što stignu na krajnje odredište, ili tokom samog boravka u nekom od letovališta, veliki broj turista svake godine obavi nabavku u LIDL supermarketima, koji važe za one sa veoma povoljnijim cenama u Grčkoj.

26.05.2016

Svi se neizmerno radujemo letovanju i odlasku na more, ali nas često brine razmišljanje o tome da li smo sve spakovali što će nam biti potrebno za letovanje.

10.09.2014

Prošle godine Grčku je posetilo oko 16 miliona turista, od kojih 600.000 iz Srbije. Kvalitet i cene turističkih usluga u Grčkoj su veoma pristupačne za turiste iz Srbije, i to je jedan od glavnih razloga velike posete.