Skip to main content

Dostupnost interneta i pokrivenost Wi-Fi signalom  odavno je preduslov kada se biraju destinacija i smeštaj. Savremen stil života ne dovodi u pitanje postojanje i ovih uslova na kojoj god tački na planeti se nalazili, ali načini kako ih obezbediti i visina njihovih troškova su i dalje stavka za detaljno razmatranje pre bilo kakvog odlaska na put.

Većina ugostitelja je svesna ovih modernih zahteva i nudi svojim gostima priliku za korišćenje interneta, koji često i ne naplaćaje dodatno. Ipak, tu se kao jedini problem javlja preopterećenost veze zbog velikog broja gostiju, kada i ne dobijemo uslugu kakvu smo očekivali i na kakvu smo zapravo navikli.

Kako ne biste mnogo razmišljali o tome, naročito ako imate posao koji vas ne sprečava da putujete, jer ga obavljate preko interneta, onda se kao najjednostavnije i najisplativije rešenje preporučuje kupovina mobilne kartice po ceni od 5 evra, a koja se kupuje na trafikama u većim letovalištima ili u predstavništvima mobilnih operatera. Za kupovinu mobilne kartice potreban je pasoš.

Uz karticu se može kupiti i dopuna kredita kojom se aktivira određena količina internet saobraćaja, pa je recimo u godinama za nama bilo moguće za dopunu od 10 evra aktivirati  8GB, što je bila i promotivna ponuda za turiste koja se mahom i kreira u sezoni i koja je uvek razumna i u skladu sa aktulenim cenama ovih usluga.

Najčešći i provereni operateri

Kartica se može koristiti u svim mobilnim telefonima, bilo kog modela da su. Najčešći operateri za kupovinu interent kartice su: TAZA, Cosmote (najbolja pokrivenost i najbolja brzina po našoj proceni), Vodafone CU i WIND (slabija pokrivenost, ali niže cene). Neke od njih možete kupiti isključivo u poslovnicama, dok se neke mogu naći i na trafikama ili u nekom od većih supermarketa. O mestima prodaje ovih kartica, kao i koja je najbolja,  dobro je uvek se raspitati kod meštana, jer dešava se da ih nema u prodaji u svim letovalištima. Naše iskustvo jedne godine govori da smo karticu mogli da kupimo u Pefkohoriju, dok je u Polihronu i Haniotiju nismo nalazili.

Prednosti ove kartice su višestruke. Kao prvo isplativije je pozivati putem Viber ili Skype aplikacije nego korišćenje poziva u romingu. Komunikacija putem društvenih mreža i postavljanje snimaka na iste je kudikamo brže i svakako opet jeftinije, a rešavanje poslovnih zadataka i obaveza je značajno opuštenije.

Dobro je znati i da kupovinom kartice njen broj ostaje validan  4 – 6 meseci od poslednje dopune, kao i da internet ima svoj rok od mesec dana od uplate. To znači da ukoliko se isti ne potroši u predviđenom roku, neophodna je nova dopuna.

Sam proces aktivacije kartice nije komplikovan i dosta zavisi od operatera. Potrebno je znanje engleskog, ali uvek se može zatražiti  pomoć kod prodavaca gde je kupljena.

U skladu sa ličnim potrebama ponovna dopuna kredita je uvek i lako moguća. Cene svih kartica su gotovo slične, ali se ponuda i promotivne cene dopuna kredita svake sezone menjaju.

Ponude internet kartica operatera u Grčkoj

Ponude internet kartica operatera u Grčkoj možete pogledati na sledećim internet stranicama:

  1. Taza Mobile: http://tazamobile.com/taza/mobile-internet/
  2. Wind: https://www.wind.gr/en/q/bundles/
  3. Cosmote: https://www.cosmote.gr/eshop/browse/Mobile-Internet-COSMOTE-Mobile-Internet-prepaid/_/N-818?locale=en_US

Ostavite komentar