Skip to main content
Sadržaj

Halkidiki je prvenstveno izbor onih koji žele mirniji porodični odmor ili da letovanje provedu u paru, ali ako ipak hoćete da se provedete, Halkidiki pruža sasvim pristojne mogućnosti izbora za zabavu. Kada stignete na određenu destinaciju, najbolje je da se raspitate koji barovi i taverne su popularna mesta za provod kao i koje su to plaže gde postoji dobar beach bar sa dobrom muzikom. Još jedan savet vam je i da pratite plakate na stubovima po gradu (ili čak auto-putu) koja najavljuju specijalna dešavanja kao što su gostovanja različitih DJ-eva ili live muzičara. Ipak moramo biti iskreni i priznati da su ovi događaji dosta retki čak i tokom leta (jedanput u dve nedelje) pa nemojte očekivati da ćete se svako veče vašeg letovanja na Halkidikiju ludo zabaviti uz najnovije muzičke hitove i nezaboravnu zabavu.

Naravno, centar noćnog života na Halkidikiju je definitivno na Kasandri, prvom prstu Halkidikija gde se nalazi najveći broj diskoteka, lounge barova, taverni na obali mora pa čak i barova na plaži koji organizuju žurke. Od mesta koja pružaju najbolju zabavu, najpoznatiji su svakako Kalitea, Hanioti, i Pefkohori. S obzirom da ovde dosta letuju i domaći turisti, naićićete na mnoga mesta koja puštaju našu muziku pa ovo nije loš izbor ukoliko volite ovakvu vrstu zabave.

Drugi prst poluostrva Sitonija, više pruža izbor dobrih lounge kafea i barova, a najpopularnija mesta za zabavu su svakako Neos Maramaras i Nikiti, kao i Sarti sa lepim kafiterijama i barovima. Na Sitoniji ćete s druge strane retko kad naići da se bilo gde pušta domaća muzika jer ovo nije toliko popularna destinacija za noćne izlaske domaćih turista, i ako i negde izađete u noć, očekuju vas uglavnom grčki i strani hitovi. Što se tiče Atosa, teško da ćete naići na bilo kakav oblik noćne zabave na trećem prstu osim poneke taverne.

Svakako je da zabave uvek ima za onog ko želi da izađe pa smo zato izdvojili par mesta koja mogu biti dobar izbor ukoliko želite da se provedete.

KASANDRA

Što se tiče beach barova, Anemos beach bar u Saniju je preko dana mesto rezervisano za sportove na vodi i kafenisanje, a uveče možete popiti koktele i uživati uz živu muziku. Tu je popularan i Navagos beach bar (Paliouri), sjajan beach bar koji vikendom organizuje žurke. Naravno, moramo spomenuti i Almyra i Papua beach barove na popularnoj plaži u Kalitei gde se organizuju žurke i gostuju DJ-evi.

Kad smo već kod Kalitee, ovde izdvajamo par mesta kao što su Spitaki, jedno od najpopularnijih mesta za izlazak na otvorenom, a zatim i Angels koji svoje goste osvaja potpuno belim, letnjim dekorom. Svakako moramo spomenuti i Ahoy, koji je jedno od najpopularnijih letnjih noćnih klubova a radi još od 1990. godine i otvara se tek kasno uveče.

U Haniotiju možemo izdvojiti Afros bar, mesto za opuštanje na centralnom trgu u Haniotiju ili pak Mystique koji je isključivo za noćne izlaske jer ovaj koktel bar radi tek od 7 uveče.

Što se tiče Pefkohorija, možemo spomenuti Bombo i Sushi, gde se muzika pušta do kasnih sati, ali definitivno najpopularnije mesto je Kahlua koje je već 30 godina centar noćnih dešavanja. U Polihronu možemo izdvojiti Cafe Cafe ali znajte da je ovo prvenstveno dnevni bar sa ukusnim poslasticama. Od ostalih beach barova, vredi spomenuti Yach Cafe-Bar (Nea Kalikratia), koji je zapravo celodnevni bar na plaži.

SITONIJA

Od beach barova na Sitoniji, Manassu beach bar je svakako najpopularniji izbor za one koji žele neku vrstu žurke na plaži kao i poznati Talgo beach. Svakako, uzmite izraz žurka na plaži kao veoma širok pojam, jer kao što smo rekli, Halkidiki je prvenstveno porodično mesto. Možete pronaći dobru atmosferu i na Bahia beach baru. Nešto alternativniji je Goa beach bar koji je dobro sakriven i gde su se ranije redovno održavale žurke a sada se noćne zabave održavaju tek s vremena na vreme.

Kao što smo rekli, Neos Marmaras je mesto gde ima najviše izbora za noćne izlaske i ovde se nalazi najpoznatije mesto za izlazak na celom poluostrvu Molos, gde se vikendom spuštaju i ljudi iz Soluna da bi bili viđeni i da se dobro zabave. Molos je popularan ne samo zbog svog ambijenta koji podseća na Kikladska ostrva sa predivnom terasom koja gleda na Egejsko more, već i zbog ludih noćnih žurki. Zanimljivo je da mali broj naših turista uopšte zna za ovo mesto i ovde ćete uglavnom sresti Grke. Od mesta za izlaske u Neos Marmarasu, moramo spomenuti i Ploton koji se nalazi u glavnoj šatačkoj ulici, tik malo ispod Molosa. Ovo je pak mesto za nešto mlađu publiku (do 25 god) ali koji takođe odlikuje sjajan enterijer, sa velikom terasom koja bukvalno pluta na vodi.

Što se tiče Nikitija, Vertigo je popularan beach bar koji uspešno radi već poslednjih 15 godina i koji je uspešno održao svoj mainstream karakter. Tu je još i To Spitaki, kafe bar prvenstveno poznat po svom domaćem sladoledu kao i Barcarolla, jedinstveni vinski bar u centru Nikitija koji je skoro isključivo sagrađen od kamena i drveta. Što se tiče Sartija, u samom srcu mesta nalazi se Pepenoaki Karopouzaki (u prevodu dinjica i lubeničica) gde i samo ime otkriva da je ovo živopisno ukrašen kafić koji je idealna chill out zona za svaki dan.

Kao alternativa za burni noćni život na Halkidikiju, ono što uvek možete jeste provesti mirnije veče uz lepu, romantičnu večeru u mnogim tavernama na Halkidikiju koje su uglavnom otvorene do ponoći. Naravno, ako ste za ozbiljniji noćni život, svakako svratite u Solun. Gde god da idete, nadamo se da ćete se dobro zabaviti i uživati u provodu!

Da li ste bili u nekom od ovih mesta? Koji je Vaš predlog za provod?

Ostavite komentar