Centralni Halkidiki

Halkidiki je mnogo više od poluostrva sa tri “prsta” sa kojima ga većina ljudi obično povezuje. Od zlatnih peščanih plaža i tirkiznog mora do divljih planinskih predela i gustih šuma, centralni Halkidiki ima sve. Centrom čuvenog poluostrva sa “tri prsta” dominira Mount Holomontas, ogromno prostranstvo hrastova, borova i jela koje privlači sve ljubitelje prirode, od planinara do porodica koje uživaju u vožnji bicikla, kao i sve one koji vole čist i svež vazduh.

Polazeći od poznatih letovališta na zapadnoj strani, pa dalje obalom do sela Kalives i Gerakini i dalje severno u planinski venac Holomontas, naići ćete na Poligiros i planinsko selo Taxiarhis, odakle se pruža fantastičan pogled na sva tri prsta Halkidikija. Putujte dalje i naći ćete slikovitu Arneu, dok se krećete ka istočnoj obali i mestima Olimpiada, Jerisos, Nea Roda, Ouranopolis i Pirgadikia. Centralni Halkidki je savršen za jednodnevne izlete iz glavnih centara Kasandre i Sitonije, kao i za sve one koji žele pravi grčki doživljaj odmora.

Na vašem putu ka "prstima" i morskoj obali, bilo bi sjajno da obiđete severni i centralni region Halkidikija, u kojem dominira planina Holomontas. Dok putujete vijugavim planinskim putevima bićete svedoci bogatog divljeg života i širokog spektra biljnih vrsta, raznovrsnih nijansi i boja. Kako se penjete sve više, hrastove zamenjuju kestenovi, borovi, jele i drugo drveće. Kolonije cveća čine pejzaž zaista idiličnim.