Skip to main content

K orišćenje interneta i pokrivenost Wi-Fi signala je jedno od najčešćih pitanja putnika i može da utiče na izbor destinacije i smeštaja. Moderan način života, komunikacije i jednostavno lifestyle na koji su danas gotovo svi navikli, podrazumeva pristup intrernetu. Pa čak i kad uhvatite neki Wi-Fi signal pitanje je brzina istog. Ako je konekcija besplatna, tim gore jer onda dolazi lako do preopterećenja veze zbog velikog broja gostiju nakačenih na ruter i tada niko zaista nema internet.

Da ne bi razmišljali o tome da li imate internet ili ne, pogotovi oni koji ’nose’ sa sobom posao, najjednostavnija varijanta je kupovina mobilne kartice po ceni od 5 evra, a može se naći na većini trafika u većim letovalištima ili u predstavništvima mobilnih operatera. Za kupovinu će vam biti potreban pasoš, a uz karticu odmah možete kupiti i dopunu kredita koja košta 10 evra. Od tih 10 evra možete aktivirati npr 8GB interneta koji će vam sa kredita skinuti 8.87 evra (trenutna promocija).

Najčešći i provereni operateri

Kartica se može koristiti u svim modelima mobilnim telefonima. Najčešći operateri za kupovinu interent kartice su: TAZA, Cosmote (najbolja pokrivenost i najbolja brzina), Vodafone CU i WIND (slabija pokrivenost, niže cene). Neke od njih možete kupiti isključivo u poslovnicama, dok se neke mogu naći i na kioscima ili u nekim od većih supermarketa. Kad smo se raspitali, karticu smo mogli da kupimo npr u Pefkohoriju, dok u Polihronu i Haniotiju nismo mogli. Tako da je najbolje da se raspitate kod meštana gde i koju karticu da kupite.

Prednosti ove kartice su višestruke: isplativije je zvati kući putem Viber-a, Skype nego koristiti roming. Neko voli da provodi vreme na društvenim mrežama, kači slike sa plaže na Instagramu, čekira se na Facebooku itd… Takođe, mnogi ljudi moraju da budu na vezi sa svojim poslom za svaki slučaj. Kada kupite karticu, taj broj vam traje 4 – 6 meseci od poslednje dopune. Internet vam traje mesec dana od uplate, dakle ako za mesec dana ne potrošite 8.5GB u ovom slučaju, istekao vam je net i morate opet da ga dopunite.

Sama aktivacija kartice nije komplikovana i zavisi od operatera. Potrebno je znanje engleskog, a možete da zamolite i prodavca da vam pomogne pri aktivaciji kartice. Kada potrošite ceo kredit možete ga dopuniti ponovo na isti način. Cene svih kartica su slične, a promocije za dopunu kredita se često menjaju i njihove cene.

Ponude internet kartica operatera u Grčkoj

Ponude internet kartica operatera u Grčkoj možete pogledati na sledećim internet stranicama:

  1. Taza Mobile: http://tazamobile.com/taza/mobile-internet/
  2. Wind: https://www.wind.gr/en/q/bundles/
  3. Cosmote: https://www.cosmote.gr/eshop/browse/Mobile-Internet-COSMOTE-Mobile-Internet-prepaid/_/N-818?locale=en_US

Ostavite komentar