Dionisos

Dionisos je manje turističko mesto izgrađeno na jednom od atraktivnijih delova Halkidikija, udaljeno 55 kilometara od Soluna. Dionisos ima izvanrednu saobraćajnu komunikaciju sa Solunom, taxi i međugradske autobuse. Najbliži grad je Nea Moudania i udaljeno je oko 3 km od Dionisosa. Naspram šetališta nalaze se restorani, kafići i taverne gde možete uživati kako u prepodnevnim tako i u večernjim satima slušajući grčku ili drugu popularnu muziku. U centru mesta je trg na kome se nalazi lunapark za decu, a najbrojniji turisti su srpske porodice sa malom decom i grčki penzioneri. U mestu se nalazi sportski centar sa bazenom, terenima za košarku, tenis i fudbal, ali i kafići za one koji žele da ugase žeđ. Ako letujete u avgustu, a posebno 5. i 6. avgusta uživaćete u lokalnom prazniku u organizaciji udruženja vlasnika smeštaja. Imaćete priliku da vidite tradicionalne plesne igre, pijete recinu i probate domaća jela. Negde između 23. i 25. jula su organizovane biciklističke trke za decu uzrasta od 5 do 15 godina. Jedini uslov je da ste ljubitelji ove discipline.

Dionisos plaža je duga i peščana i duž nje se prostire šetalište pod palmama. Nije prenatrpana turistima, a jedino vikendom bude malo više gužve, kada Solunjani dođu na odmor. Kombinacija mirisa borova i morske soli vam omogućavaju da opustite telo i duh, a zvuci talasa su jedina “buka” koju ćete čuti.

Ako tražite mir, koktele na plaži, svežu ribu pored talasa i beskrajnu dugu plažu sa čistim belim peskom onda je Dionisos vaša idealna destinacija.

Apartman
0
Dionisos Apartments
Dionisos, Kasandra, Halkidiki, Grčka
Dionisos Apartments se nalaze na samo 80 metara od plaže Dionisos. Restorani, barovi i prodavnice su na 3 minuta hoda, dok je Nea Moudania udaljena 3 km, a Solun 48 km.Postoje studija za 2 osobe i apartmani za 3 i 4 osobe. Svi apartmani u Dionisosu su opremljeni klima uređajem, kablovskom TV, sefom...
Cena od: €30
Apartman, Studio/Soba
0
Dionisos, Kasandra, Halkidiki, Grčka
Enastro Apartments je divan kompleks smešten na plaži Dionisiou, u kontinentalnom delu Halkidikija i na samo 25 minuta vožnje od međunarodnog aerodroma '' Makedonija'' u Solunu. Takođe, udaljeni smo samo 100 metara od plaže, odnosno dva minuta lagane šetnje od glavnog gradskog trga gde se nalaze...