Nea Fokea

Nea Fokea je šarmantno ribarsko selo koje se nalazi na oko 70 kilometara od Soluna i poznato je po ribljim restoranima i tradicionalnim kafićima. Iz godine u godinu postaje sve popularnije turističko mesto, koje sadrži brojne hotele i apartmane, kafiće, restorane, taverne i prodavnice. Posebno je zanimljiv vašar koji se organizuje svake godine 29. i 30. juna u čast apostola Petra i Pavla. Događaj se organizuje kod crkve Svetog Pavla, koja se nalazi na ulazu u grad. Poznati lokalni proizvodi su riba, povrće i med, a odavde na svakih sat vremena saobraća lokalni autobus koji ide do Soluna. Noćni život u Nea Fokei je prilično siromašan, jer ima samo nekoliko barova. Ovo mesto privlači mnoge turiste, jer ima jedinstvene prirodne lepote, skrivene uvale, lepe plaže, kristalno čistu vodu i veliko borovo drveće koje se proteže sve do plaže.

Nea Fokea plaža je duga i peščana sa kristalno čistom vodom. Dobro je organizovana i nudi suncobrane i ležaljke za iznajmljivanje. Ukoliko ste smešteni van Nea Fokee, do plaže lako možete stići bilo sopstvenim bilo javnim prevozom. Osveženje možete potražiti u obližnjim tavernama prepoznatljivim po ribljim specijalitetima, koje se nalaze duž plaže i iz kojih se pruža pogled na zaliv Toroneos.

 

Kamp
0
Skouras Sports and Language Camp panorama
Nea Fokea, Kasandra, Halkidiki, Grčka
Skouras sportski i jezički kamp se nalazi u selu Nea Fokea na Halkidikiju, jednom od najpoznatijih letovališta u severnoj Grčkoj. Kamp posluje od 1986. godine i hiljade dece koja su ga posetila do sada su doživela zaista jedinstveno životno iskustvo.Kamp nudi nezaboravne letnje odmore za decu i...
Cena od: €28