Porto Koufo

Porto Koufo je malo ribarsko selo koje se nalazi na jugozapadu Sitonije i ima najveću prirodnu luku u Grčkoj. Udaljen je oko 145 kilometara od Soluna, 4 kilometara od Toronija i ima oko 100 stanovnika. Sastoji se od nekoliko kuća i turističkih objekata, supermarketa i nekoliko restorana. U blizini je najjužnija tačka Sitonije, tj. rt koji je povezan kopnom i okružen sa dve plaže: istočna plaža, koja ima fantastičan pogled na otvoreno more i zapadna plaža sa pogledom na prvi prst Halkidikija – Kasandru. U septembru Porto Koufo je domaćin festivala “lov na tune”.

Porto Koufo plaža:  Plaža je kombinacija peska i šljunka i postepeno prelazi u dubinu. Pored malog sela i plaže naći ćete veliku, ali mirnu peščanu plažu Tristinika, samo par minuta udaljenu od Porto Koufa. More je mirno, jer je u pitanju zaliv.

Porto Koufo definitivno predstavlja pravi izbor za sve koje traže odmor bez nekih zahtevnih sadržaja, ali sa uslovima za odmor u miru. Uživajte u luci u ranim jutarnjim satima kad se lokalni ribari vraćaju sa svojim ulovom, a u večernjim satima se opustite uz sveže pripremljenu morsku hranu.

 

 

 

Studio/Soba
3
Porto Koufo, Sitonija, Halkidiki, Grčka
Galini Studios se nalaze u mestu Porto Koufo, u neposrednoj blizini mora. Kako je u pitanju porodični biznis oseća se toplo gostoprimstvo domaćina. Sobe (ukupno 8) mogu da prime 2-4 osobe i imaju potpuno opremljenu kuhinju, kupatilo, toplu vodu ceo dan, roštilj, kiosk, igralište i terasu sa...
Cena od: €25