Skip to main content

Nikiti je jedno od najstarijih mesta na Halkidikiju. Nalazi se na severu Sitonije, na oko 110 km jugoistočno od Soluna, između Metamorfozija i Neos Marmarasa.  Selo je podeljeno na dva dela, između kojih prolazi glavni magistralni put: Stari, koji nalazi se 2 km od obale i Novi Nikiti, gde su skoncentrisani hoteli i kafići.  Karakteriše ga dugačka pešačka zona sa puno restorna, taverni, kafića i mnogo zabave za decu. Ovde se proizvodi 20% grčkog meda,a ima i puno prodavnica gde možete izabrati med po vašem ukusu. Svake godine ,u julu, se organizuje 26km dug plivački maraton Toroneos zalivom, koji počinje na poluostrvu Kasandra, u Kalitei pa do Nikitija.

Plaža: Nikiti ima 30 km obale, sa predivim plažama i kristalno čistim morem zaliva Toroneos. Ima veliku i lepu peščanu plažu, duž koje se pružaju restorani i kafići. Plaže Nikitija su duge, prekrivene belim sitnim peskom. Što se više ide ka jugu, plaže su sve usamljenije, te za ljubitelje uživanja utoliko lepše..

Nikiti je veoma živopisno tipično grčko mesto sa dosta turista u sezoni. Prošetajte kroz stari grad, sedite na starom trgu i uživajte u kafi u jednoj od starih taverni. Ne propustite šetnju do plaže, gde možete večerati na obali mora. Živopisan pejzaž sa borovim šumama, maslinjacima i prelepim plažama privući će mnoge turiste.